Top 16 cărți de istorie contemporană universală

Top 16 cărți de istorie contemporană universală

A ne cunoaște trecutul înseamnă a ne cunoaște pe noi înșine, a înțelege de unde venim și încotro trebuie să ne îndreptăm pentru a nu repeta greșelile trecutului. Mai mult, cunoașterea istoriei contemporane înseamnă a ne asuma responsabilitatea de cetățean al lumii, conștient de rolul pe care îl joacă și de puterea pe care o are atunci când, de exemplu, își exercită dreptul de vot. Fie că aceste cărți sunt citite de pasionații de istorie, de specialiști în domeniu sau de elevi și studenți, experiențele de lectură vor fi, de fiecare dată, remarcabile, bogate în informații, analize, povești de viață și lecții valoroase.

Războiul regilor de Theo Aronson

Cartea istoricului Theo Aronson descrie istoria suveranilor europeni de dinainte de Primul Război Mondial și din timpul acestuia. Accentul cade pe valorile și tradițiile monarhilor, convingerile și regulile palatelor regale. Theo Aronson dezvăluie felul în care s-au comportat monarhiile în timpul războiului și aduce la iveală elemente necunoscute sau mai puțin cunoscute publicului larg. De la Franz Joseph și până la George V, greșelile și capriciile suveranilor sunt aduse pe prima pagină într-o carte demnă de atenția cititorilor din întreaga lume.


 



În culisele unei președinții de Daniel Estulin

Jurnalistul de investigații și analistul politic Daniel Estulin cuprinde în acest volum perioada de dinaintea alegerii lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite ale Americii. Sunt analizate procesele din umbră, principalii jucători, instituțiile și guvernele care au avut un rol important în creșterea lui Donald Trump în sondaje și, în cele din urmă, în alegerea sa. Și, mai ales, se pune accentul pe ce au avut de câștigat cei care au participat la aceste jocuri de culise. O lectură care nu are cum să vă dezamăgească!



 



NATO. 70 de ani de apărare și securitate euro-atlantică de Radu Tudor

În 2019 s-au împlinit nu mai puțin de 70 ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice. În cartea de față sunt analizate provocările din interiorul alianței, alături de responsabilitățile care vin la pachet cu încheierea acestui pact. În contextul tulbure al situației internaționale, astfel de alianțe se dovedesc a juca un rol cu atât mai important. Cartea vă aduce în atenție cele mai importante aspecte ale acestei alianțe și răspunde celor mai arzătoare întrebări cu privire la NATO.


 



Borș ucrainean De la statul sovietic la revoluȚia demnității de Piotr Pogorzelski

Piotr Pogorzelski, corespondent al Radio Polonia la Kiev, semnează un volum de neratat despre Ucraina în anii trecuți, când se afla sub conducerea lui Viktor Ianukovici. Sunt relatate și analizate nenumărate aspecte care țin de populație, de religie și cultură, precum și politică (e analizată decizia liderului de la acel moment de a nu semna un acord de asociere cu UE). Cartea e esențială cu atât mai mult cu cât, în contextul războiului din Ucraina, s-a resimțit acut nevoia de a ne pune la curent cu situația politică a vecinilor noștri și de a actualiza, totodată, informațiile perimate. 



 



Stăpânii din umbră de Daniel Estulin

Scriitorul Daniel Estulin scoate la iveală secretele ascunse ale politicii mondiale, ale jocurilor care se vor desfășura întotdeauna doar la nivel înalt. Cartea de investigație arată colaborările îndelungate și cu tradiție dintre instituții publice, guverne, servicii secrete, corporații și organizații ilegale. Stăpânii din umbră sunt, pentru Daniel Estulin, păpușarii nevăzuți care trag sforile întregii lumi și al căror chip el încearcă să îl dezvăluie odată cu o carte tulburătoare, dar esențială.



 



Enigmă și miracol de Dr. Ion Buzatu

Doctorul în istorie universală Ion Buzatu oferă cititorilor pasionați de istorie universală un portret remarcabil și bogat al Thailandei alături de M.S. Bhumibol Adulyadej, „cel mai longeviv șef de stat din lume”. De la bogăția naturii, cultură, tradiții, cartea e un studiu care ne apropie de ceea ce nu am putea cunoaște îndeaproape decât dacă am avea posibilitatea să locuim mai mult timp într-o altă țară. 


 



Prizonier la Guantanamo de Mollah Abdul Salam Zaeef

În urma atentatelor din 11 septembrie 2001, în Guantanamo a fost creată o închisoare pentru cei considerați vinovați. Fostul ambasador al Emiratului Islamic al Afganistanului în Pakistan, Mollah Abdul Salam Zaeef, a scris această carte după ce a fost închis timp de patru ani în această închisoare fără a afla care sunt crimele pentru care a fost condamnat. Cartea pune accentul pe închisorile din Bagram, Kandahar și Guantanamo, dar și pe invazia rusească în Afganistan, mișcarea talibană, situația statului după război și viziunea autorului asupra schimbărilor necesare pentru pacea și bunăstarea țării.



 



Lapidarea Sorayei de Freidoune Sahebjam

Realitatea cruntă a țărilor în care femeile nu au drepturi și în care încă se practică lapidarea e cuprinsă cutremurător în cartea lui Freidoune Sahebjam. Povestea de viață a Sorayei e nedreaptă și cumplită, similară cu a multor femei care se confruntă cu aceeași soartă pentru că sunt private de drepturile esențiale. Ziaristul franco-iranian și corespondent de război, Freidoune Sahebjam, scrie pentru a da o voce celei care nu mai este și pentru a da curaj altor femei din întreaga lume să caute o evadare din țara care nu le dă nicio șansă.




 



Absolutul astăzi. Teologia și filosofia lui Joseph Ratzinger de Andrei Marga

Andrei Marga aduce în discuție primordialul prin referințele care se învârt în jurul ideii de absolut: Papa Benedict al XVI-lea, Joseph Ratzinger. Pentru autor, acesta a fost „teologul cu cea mai vastă cercetare în vederea restabilirii credinței în cultura modernității”, acest aspect fiind doar unul dintre motivele care se regăsesc în miezul acestei cărți. Mai mult, consideră Andrei Marga, Benedict al XVI-lea a inițiat și discuțiile cu privire la reprezentările variate ale lui Dumnezeu în funcție de fiecare religie în parte.


 



TRUMP și trumpisme. Perle și tromboane

Dacă perioada de „glorie” a lui Donald Trump s-a încheiat, iată că rămân în urmă nenumărate „trumpisme” care servesc pentru o analiză fidelă a unei societăți scindate. Ne amuză sau ne sperie dovezile gândirii trumpiste? Sunt selectate aici multe dintre „afirmațiile șocante ale lui Donald Trump, spuse cu diverse ocazii, in discursuri, interviuri, emisiuni televizate sau diverse evenimente publice”, astfel că „perlele” sunt nenumărate și fac un portret fidel al fostului președinte american. O carte altfel care face parte, fără îndoială, din peisajul istoriei contemporane. 



 



Conspirația de Luke Harding

Cartea lui Luke Harding urmărește relațiile dintre Donald Trump și Rusia încă din 1987, de la prima vizită a fostului președinte american în fosta Uniune Sovietică. Jurnalistul Luke Harding ne arată, odată cu această carte, mecanismele din spatele unor relații diplomatice: „Harding relatează o poveste uimitoare despre conturi offshore, tranzacții imobiliare dubioase, un concurs Miss Univers, mafioți, spălare de bani, hackeri și spionaj comandat de Kremlin. El proiectează o lumină asupra unor jucători ruși influenți, ale căror motivații și instrucțiuni pot să fi provenit direct de la Vladimir Putin”. O lectură inegalabilă!



 



Proiecte globale 2045 de Daniel Estulin

Daniel Estulin consideră că întreaga omenire traversează o criză de amploare, accelerată de pandemia din ultimii ani. Criza actuală va duce, în opinia sa, la sfârșitul capitalismului dacă nu vor fi deschise piețe noi. O consecință majoră va fi dezintegrarea modelului economic actual. În volumul de față, Daniel Estulin propune un nou model economic care să depășească această criză globală prin pierderi minime.




 




Amenintări și oportunități strategice pentru Romania de Radu Tudor


Cu subtitlul Interviuri cu Mircea Geoană, Ben Hodges, Wolfgang Ischinger. Analize politice, militare si de securitate , cartea propune o analiză concretă asupra situației actuale din punct de vedere geopolitic a României, privind însă la felul în care regiunea Mării Negre este amenințată de tensiunile militare din regiune. Cartea servește și ca exemplu pentru analizele obiective care țin cont și de rolul unui lider politic și felul în care se pot produce schimbări odată cu acesta.





 



Sub o stea cruda. O viata in Praga, 1941-1968 de Heda Margolius Kovaly 

Autobiografia scrisă de Heda Margolius Kovaly e plină de o forță cucerită în urma unor tragedii, în urma ocupației naziste pe care Cehoslovacia a îndurat-o împreună cu multe alte țări. Deportată în lagărul de concentrare, trecută printr-un marș al morții și îndurând foamea în anii de după război, Heda a trăit să-și vadă soțul condamnat și executat. În ciuda celor mai mari greutăți pe care și le poate imagina cineva, găsește forța de a merge mai departe și de a scrie, mai apoi, despre aceste experiențe pentru a lăsa celorlalți o moștenire însemnată și datoria de a nu lăsa istoria să se repete. 




 



Fetele ascunse din Kabul - O apărare secretă împotriva discriminării femeilor în Afganistan de Jenny Nordberg 

Cartea de față aduce la lumină secretele unei lumi în care nașterea unei fete reprezintă încă un motiv de întristare. În Afganistan, din acest motiv, multe fete sunt ascunse, crescute ca băieți, pentru a fi mai târziu prezentate din nou ca fete, atunci când sunt gata de măritiș. Patru fete își spun astfel povestea și greutățile prin care trec din cauza părinților îndoctrinați și stricți. Jenny Nordberg face un portret esențial și necesar într-o lume în care femeile sunt în continuare asuprite și nu au dreptul de a-și trăi viața așa cum își doresc. 



 



Cer de plumb de Carme Marti 

Cer de plumb prezintă viața lui Neus Catala, supraviețuitoare catalană a lagărelor naziste de concentrare. La 21 de ani devine soră medicală pentru 182 de copii, odată cu izbucnirea Războiului Civil spaniol. Viața sa e un întreg șir de experiențe din care cititorii vor putea extrage lecții de viață esențiale, iar această carte de memorii va rămâne mult timp în amintirea tuturor.


 

Lectură plăcută!

CARTI - In culisele unei presedintii
-40%
Istorie contemporana universala - Bors ucrainean
-30%

Bors ucrainean

48,00 Lei 33,60 Lei
CARTI - Stapanii din umbra
-15%

Stapanii din umbra

27,94 Lei 23,75 Lei
CARTI - Enigma si miracol
-15%

Enigma si miracol

99,00 Lei 84,15 Lei
CARTI - Prizonier la Guantanamo
-15%

Prizonier la Guantanamo

26,97 Lei 22,92 Lei
Istorie contemporana universala - Lapidarea Sorayei
-15%

Lapidarea Sorayei

25,00 Lei 21,25 Lei
Istorie contemporana universala - Absolutul astazi
-15%

Absolutul astazi

50,00 Lei 42,50 Lei
CARTI - Conspiratia
-40%

Conspiratia

35,00 Lei 21,00 Lei
Istorie contemporana universala - Proiecte globale 2045
-15%

Proiecte globale 2045

45,00 Lei 38,25 Lei
Istorie contemporana universala - Fetele ascunse din Kabul
-45%

Fetele ascunse din Kabul

32,00 Lei 17,60 Lei
CARTI - Cer de plumb
-60%

Cer de plumb

25,00 Lei 10,00 Lei

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!