Strategii pentru propria securitate. Protejați-vă, citiți-i pe alții, influențați situații, deveniți invulnerabil

Strategii pentru propria securitate. Protejați-vă, citiți-i pe alții, influențați situații, deveniți invulnerabil

Fostul agent special în Serviciul Secret SUA, Evy Poumpouras, ne îndeamnă să ne descoperim rezistența și puterea în fața fricii. Pentru autoarea celebră, adesea invitată în calitate de consultant pentru NBC și CNN, forța supremă „se află în minte și în voință”. 

 

Meritele lui Evy Poumpouras au fost recunoscute prin distincția Medal of Valor a Serviciului Secret SUA pentru eroismul de care a dat dovadă în 11 septembrie 2001, ea făcând totodată parte și din garda de protecție a foștilor președinți de stat Barack Obama, George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush și Gerald Ford.

De asemenea, are studii masterande în psihologie criminalistică și jurnalism, fiind totodată profesoară de drept penal și criminologie la The City University of New York. În cartea apărută recent la Editura Meteor Press și devenită bestseller în întreaga lume, Strategii pentru propria securitate. Protejați-vă, citiți-i pe alții, influențați situații, deveniți invulnerabil, face distincția clară între a proteja sau a fi protejat fizic și pregătirea intensă din toții anii de dinainte doar pentru situații ipotetice diverse, fiind constant în alertă, mai ales că unele dintre aceste scenarii devin uneori realitate. 

Pentru Evy Poumpouras, atitudinea noastră e cheia siguranței noastre. Astfel, indiferent de situația periculoasă în care ne aflăm, indiferent de cât de gravă e situația, ne putem salva sau proteja dacă avem atitudinea potrivită. Doar astfel poate fi cucerită frica, în opinia sa, prin dobândirea unui mod de gândire care să ne vină în ajutor în cele mai importante sau critice situații. 

 

Pentru ea frica e întrecută doar de panică, un inamic și mai mare al nostru care ne poate paraliza orice acțiune și că abia atunci când ne înfruntăm frica reușim să ne punem la adăpost cu adevărat și să devenim „invulnerabili”. 

 

Veți descoperi, în cartea de față, așa cum veți afla încă din prefață, tehnici concrete de cucerire a fricii, dar și mărturisirea unor experiențe personale care au contribuit la ceea ce este azi: "Pentru a ajunge să devenim invulnerabili, autoarea ne indică să purtăm permanent o «vestă antiglonț» pe care ne-o putem construi din lecțiile, instrumentele și metodele indicate în cele trei capitole: Protecția, Descifrarea comportamentului uman și Influențarea.
Dacă adăugăm multiplele informații împărtășite în carte reușim să ne creăm propriul blindaj, constând într-o bază de strategii care să ne ajute să facem față lumii ca persoană puternică și rezistentă, invulnerabilă”, scrie prof. univ. dr. Neculae Năbârjoiu, general de brigadă în retragere. 

 

Cartea ne arată, pas cu pas, inclusiv prin experiențele personale ale autoarei, cât de important e să dobândim rezistență mentală pentru a face față unor situații complexe și complicate. De asemenea, pe lângă strategiile variate de planificare pe care le primiți, veți descoperi și nenumărate sfaturi despre conștientizarea contextului în care ne aflăm, despre influența covârșitoare pe care o are intuiția în viața noastră și despre felul în care putem aplica tot ceea ce deprindem de-a lungul acestui volum pentru a fi în siguranță, pentru a ne pune la adăpost.


Nimic nu este forțat în această carte, onestitatea autoarei cucerește tocmai prin transparența dorinței reale de a-i ajuta pe ceilalți să-și învingă frica, pregătindu-i totodată pentru eventualele situații dificile din viață. În același timp, cu multă candoare, sfaturile Evy Poumpouras ne amintesc de faptul că munca față de propria persoană înseamnă să nu ne trădăm pe noi înșine, să ne oferim timp pentru a procesa împrejurările complicate și să ne pregătim astfel pentru a ajunge cu adevărat la cea mai bună rezolvare: „Uneori, înainte de a putea trece la soluție, avem nevoie de timp pentru a procesa situația și emoțiile pe care le stârnește. Timpul respectiv poate varia în funcție de profunzimea dificultăților prin care trecem. Este bine să ne acordăm suficient timp să ne plângem sau să ne întristăm din cauza celor pățite – pentru că, dacă trecem prea repede mai departe, s-ar putea să sfârșim prin a suprima problema în loc să o acceptăm”. Dacă ar exista fizic o pelerină a „invulnerabilității”, atunci această carte ar fi rețeta secretă pentru acea pelerină.


Descoperirea acestor metode și aplicarea unor schimbări reale în viața noastră pentru a ne învinge frica înseamnă și că va trebui să punem preț cu adevărat pe aceste transformări și să nu le abandonăm. Primul și cel mai important pas pornește de la schimbarea mentalității care nu poate reveni la vechile obiceiuri temătoare: „Această carte are scopul de a vă ajuta să vă creați o atitudine de invulnerabilitate. Dar pentru asta trebuie să vă schimbați mentalitatea în sine. Vreau să nu vă fie teamă de conflict sau de confruntare, ci să le îmbrățișați atunci când sunt necesare. Vreau să nu vă asumați rolul de victimă atunci când un agresor intră în viața dumneavoastră, ci mai degrabă să contraatacați, și să fiți dispuși să vă apărați de oricine încearcă să vă domine. Vreau să vă ajut să deveniți o persoană care trece prin viață cu un sentiment liniștit de calm și de forță interioară”. Forța interioară este făclia care trebuie să ardă continuu, chiar dacă uneori va arde mocnit, chiar dacă uneori o să pară că se pierde cu totul. Însă forța interioară nu încetează niciodată cu adevărat să existe, trebuie doar să ne amintim că există, trebuie doar să o accesăm din nou. Cartea ne ajută și ne antrenează, dacă vreți, ca această făclie să continue să ardă moderat, întotdeauna gata să se transforme într-o vâlvătaie care să îndepărteze orice eventual agresor. 

 

Mare parte din farmecul fostului agent special se cuvine manierei în care îmbină duritatea experiențelor cu blândețea și empatia din spatele sfaturilor pe care ni le împărtășește cu drag. Nu predică, nu judecă, nu privește de sus, ci alege să devină o prietenă a cititorilor, cineva cunoscut care vrea să creadă că ceea ce a ajutat-o enorm în viață poate fi de folos și celor cu mai puțină pregătire pentru viață. Și totul se rezumă la felul în care știm să avem grijă de propriul sine, de propria voce interioară: „Solitudinea a căpătat o reputație proastă în cultura noastră. Există o ipoteză implicită potrivit căreia cu cât avem mai mulți prieteni, cu atât vom avea o părere mai bună despre noi înșine și de aceea mulți dintre noi facem tot ce ne stă în putință pentru a ne înconjura constant de alți oameni. Problema este că celelalte voci pot începe să înece vocile noastre. Este important să fim capabili să ne auzim pe noi înșine, să ne acordăm gândurile la lucrurile de care avem nevoie și pe care le dorim de la viață. Din aceste motive, trebuie să luăm pauze regulate de la zgomotul lumii în viața noastră cotidiană și să ne rezervăm timp pentru noi înșine”. Strategiile pentru propria securitate din această carte ne vor ajuta în fiecare aspect al vieții noastre pentru că, înainte de orice, ne ajută să ne cunoaștem mai bine și să vedem lumea din jurul nostru mult mai clar.


Vom lua astfel decizii mai bune, ne vom asculta în timp util intuiția, ne vom pune la adăpost de unele situații înainte ca acestea să se întâmple, evitând astfel situațiile mai dificile. Vom învinge frica prin sfaturile unei luptătoare, prin sfaturile unui profesionist care și-a dedicat mare parte din viață siguranței personale: a sa și a altora. Volumul de față vă oferă o lectură captivantă, plină de mărturisiri pe care nu le veți regăsi nicăieri altundeva. E un instrument de real ajutor și o carte care își merită din plin atributul de bestseller.
 

Dezvoltare personala - Strategii pentru propria securitate
-15% nou

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!