Un instrument esențial de învățare: Limba română. Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior

Un instrument esențial de învățare: Limba română. Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior

Studiile superioare sunt o necesitate în orice domeniu în care ne dorim să devenim profesioniști, specialiști, să aprofundăm cunoștințele și să putem dovedi expertiza în aria profesională de interes. 

 

Întotdeauna studiul aprofundat ne va răsplăti prin rezultatele mult dorite, iar cei care au în plan admiterea în învățământul superior au acum la dispoziție un instrument de pregătire excelent: cartea Limba română - Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior. Ediție revizuită și adăugită pe baza normelor prevăzute de DOOM ed. a III-a, apărută la Editura Meteor Publishing. 


Cartea e destinată celor care își doresc să aprofundeze, să perfecționeze, să verifice cunoștințele de limba română și să consolideze pregătirea pentru examene. Astfel, este un instrument indispensabil pentru absolvenții de liceu care urmează să susțină proba de concurs la limba română pentru admiterea în instituții de învățământ superior. 

 

Totodată, cartea se dovedește de un real folos elevilor din învățământul preuniversitar care doresc să aibă rezultate remarcabile în domeniu. Nu în ultimul rând, este o carte care vine în ajutorul tuturor celor care vor să se asigure că au o cunoaștere profundă a limbii române și că au oricând la dispoziție o astfel de carte pentru a-și verifica sau aprofunda cunoștințele. 


Lucrarea Limba română - Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior conține doar teste-grilă cu variante de răspuns (un singur răspuns este cel corect). Împărțirea exercițiilor pe secțiuni, organizarea temeinică și creativitatea exercițiilor formulate sunt dovezi inegalabile ale unei cărți care vă ajută să vă pregătiți așa cum se cuvine pentru un examen la limba română sau pentru a stăpâni pe deplin noțiunile de gramatică, în conformitate cu normele în vigoare.

În prima parte, veți regăsi testele grupate în funcție de principalele domenii ale limbii: fonetică, ortografie, ortoepie, punctuație; lexic; morfologie; sintaxa propoziției; sintaxa frazei. 

 

Mai apoi, cartea Limba română - Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior vă oferă posibilitatea de a vă pune la punct cu reglementările în vigoare prevăzute de ediția din 2021 a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic (DOOM3). Astfel, ținând cont de aceste norme, testele din lucrarea de față sunt create în jurul ariilor esențiale precum: despărțirea cuvintelor în silabe, accente, variante lexicale și ortografice, variante verbale și variante substantivale (forme de plural și de genitiv-dativ).

La finalul cărții, veți regăsi rezolvările tuturor testelor, organizate în funcție de fiecare capitol în parte.

Veți descoperi, odată cu această carte redactată la cele mai înalte standarde, că testele sunt special compuse cu diferite grade de complexitate și atingând o amplă varietate, tocmai pentru a vă sprijini pentru un examen viitor și important. 

 

Iată doar câteva exemple de exerciții creative, interesante, care țin cont de normele în vigoare și care vă ajută să vă pregătiți cât mai bine pentru orice examen dificil care are limba română ca disciplină de concurs:

 

„Precizează câte exemple din seria următoare nu sunt clișee internaționale: fata morgana, mărul gordian, turn de fildeș, zidul plângerilor, fructul oprit, cântec de sirenă, calul lui Ahile” sau „câte construcții pleonastice sunt în seria următoare: panaceu universal, averse de ploaie, alcoolemie în sânge, foarte proxim, mai inferior”.


Iată un alt exemplu în care ni se cere să alegem numărul corect de propoziții (șapte sau opt) din fraza următoare: „De fapt, ar fi trebuit ca în toamnă, cum era un an bun, să se însoare și el ca orice flăcău și să intre în rândul lumii, dar pesemne că nu se găsea fata care să-i convie lui, adică una care să aibă pământ mult, și de aceea era posomorât.” (M. Preda)

Sau:

„Pronumele reflexive pot îndeplini funcțiile sintactice de:

  1. Nume predicativ, subiect, atribut, complement circumstanțial de loc;
  2. Atribut pronominal, complement circumstanțial de mod, complement circumstanțial de loc, complement indirect;
  3. Complement indirect, subiect, atribut, nume predicativ;
  4. Subiect, atribut, complement circumstanțial de mod, nume predicativ.”
     

Veți afla, odată cu lucrarea Limba română - Teste grilă pentru admiterea în învățământul superior, cât de mult vă poate ajuta în procesul de învățare și pregătire pentru examen o astfel de carte atent compusă, scrisă cu dedicare și atenție de cei trei autori (Luiza Popescu, Tatiana Costache, Gheorghe Lăzărescu) cu experiență în domeniu.

Un instrument de învățare de calitate va face întotdeauna diferența între notele mari obținute la un examen și dificultățile care pot apărea atunci când nu v-ați pregătit îndeajuns. Descoperiți și aprofundați regulile limbii române odată cu această carte care va fi de folos în biblioteca personală și care vă ajută semnificativ să stăpâniți, la nivel de excelență, limba română.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!