Călătoriile din vis: Mica Somnoroasă și Micul Somnoros. Cele mai frumoase aventuri în vis pentru copii

Călătoriile din vis: Mica Somnoroasă și Micul Somnoros. Cele mai frumoase aventuri în vis pentru copii

La Editura Meteor Junior au apărut două cărți excepționale pentru copii: „Călătoriile din vis. Mica somnoroasă” și „Aventurile din vis. Micul Somnoros”, ambele scrise de Suzanne Smith și Charlotte Cooke. Cele două cărți dedicate visului și copilăriei, imaginației și jocului sunt de o candoare deosebită, onorând și iubirea părinților față de copiii lor. 

 

Cireașa de pe tort, în ce privește ambele cărți, o reprezintă însă ilustrațiile magnifice care acoperă integral paginile celor două cărți și care îi vor face pe cei mici să fie curioși, fascinați și captivați și de text. 

 

 

În „Călătoriile din vis. Mica Somnoroasă”, mama o învelește și o pregătește de somn pe fetița care va începe să viseze cât de curând. Cuvintele de alin ale mamei o poartă pe fetiță spre tărâmuri fantastice în care visele sunt bogate în culori, dorințe împlinite, petreceri cu animăluțe și un univers alcătuit numai și numai din dulciuri:

 

„Micuța mea dragă, închide ochii, somn ușor! Mă întreb, ce-o să visezi în noaptea asta? Ce vei vedea? De-a ce te vei juca? Mâine să-mi povestești pe unde-ai călătorit în vis!”

„Ți-ai dori să călărești pe un ponei al norilor, care să te ducă în lung și-n lat în ținuturi de poveste?”

 

„Te întrebi dacă, târziu, într-o seară de vară, animăluțele petrec în lumina lunii argintii? Te-ai duce și tu să guști prăjituri cu praf de stele ori bezele coapte la focul de tabără din luminiș?”

 

„Ți-ai dori să descoperi tărâmul dulciurilor? Oare acolo ar fi un castel, pe cât de măreț, pe atât de dulce? Ai putea să te joci de-a prinselea cu niște jeleuri gumate? Sau să te cațări în vârful unor acadele uriașe?”

Astfel, fiecare vis e o promisiune fără limite a celor mai frumoase povești, a celor mai frumoase imagini, a unor expediții alături de sirene, „în lumea lor fluidă din adâncuri” sau poate va fi o „întrecere cu balenele” sau vom zbura „pe un covor fermecat”, reușind să vedem mai de aproape stelele. 

 

 

Toate aceste cuvinte șoptite la ceas de seară sunt povestea în sine, miracolul iubirii, povestea care conturează visele și îmbogățește imaginația. Suzanne Smith și Charlotte Cooke au creat o echipă excepțională, dedicând câte o astfel de carte fetițelor, dar și băieților, căci cartea „Aventurile din vis. Micul Somnoros” e o călătorie la fel de fermecătoare. 

 

De data aceasta, băiețelul e pregătit de somn de tatăl său care îi spune cuvintele fermecate, cel care îi amintește că imaginația nu are limite, că visele ne pot aduce mai aproape lumi magice în care dragonii, pirații și cavalerii își au locul:

 

„Băiețelul meu scump, închide ochii, somn ușor! Mă întreb, ce-o să visezi în noaptea asta? Ce vei vedea? De-a ce te vei juca? Mâine să-mi povestești aventurile tale din vis! Băiețelul meu scump, te veghez și mă întreb: oare toate visele tale se vor împlini?”

 

„Ți-ai dori să participi la o cursă aprigă și să treci primul linia de sosire? Ai vrea să faci bruum pe circuit cu mașina ta de curse și să câștigi trofee, ca un superpilot?”

 

„Oare dacă ai întâlni niște pirați pe mare, plecați să găsească o comoară în locul marcat cu X, ai naviga pe vaporul lor spre țărmuri îndepărtate și i-ai ajuta să descopere aurul îngropat adânc în nisip?”

 

„Oare dacă ai fi un cavaler plecat în expediție, pentru a găsi un dragon fioros, care scuipă flăcări, ai galopa până la el, l-ai privi în ochi și apoi l-ai trece prin sabie, salvându-ți animăluțul?”

 

„Oare ai stinge incendii mistuitoare, cu flăcări care dogoresc, și ai salva întreaga lume cu grozavele tale superputeri?”.

 

Toate aceste călătorii extraordinare se nasc sub promisiunea visului și numai prin puterea imaginației. Ilustrațiile bogate și extraordinar de frumoase vor fi o adevărată încântare pentru cei mici, ajutându-i să-și imagineze, mai departe, astfel de lumi încântătoare în care personajele principale sunt chiar ei.

 

Zâne, sirene, balene năzdrăvane, animale fermecate, dragoni și pirați sunt cu toții prezenți în cele două universuri cuprinse în cele două cărți semnate de Suzanne Smith și ilustrate cu un talent extraordinar de către Charlotte Cooke. 

 

Să nu uităm că este esențial să le prezentăm copiilor cărți cu diferite tipuri de ilustrații, ajutându-le astfel imaginația și creativitatea să se dezvolte, inspirându-i să deseneze și să creeze ei înșiși tărâmuri fermecate în care dorințele lor capătă contur. 

 

Fiecare carte aduce cu sine noi aventuri și pot fi citite împreună, indiferent dacă avem în familie un mic cititor sau o mică cititoare. Farmecul acestor cărți este deosebit, ideea de la care a pornit Suzanne Smith este unică, iar rezultatul este unul extraordinar de frumos care îi va încânta, fără îndoială, și pe părinți. „Călătoriile din vis. Mica somnoroasă” și „Aventurile din vis. Micul somnoros” sunt două cărți pentru copii remarcabile și ar fi păcat să îi privați pe cei mici de două titluri care au toate șansele să devină unele dintre cărțile lor preferate. Lectură plăcută!

Povesti si povestiri - Micul somnoros. Aventurile din vis
-15% nou
Povesti si povestiri - Mica somnoroasa. Calatoriile din vis
-15% nou

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!