Genocid armean

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre
Genocid armean - Insemnarile lui Aram
-80%

Insemnarile lui Aram

25,00 Lei 5,00 Lei
Genocid armean - Genocidul impotriva armenilor
-15%
Genocid armean - Siberia dus-intors
-15%

Siberia dus-intors

35,00 Lei 29,75 Lei

Genocidul armean. Carti care vorbesc despre o istorie controversata  

Pe data de 24 aprilie 1915 cateva sute de intelectuali armeni din Imperiul Otoman au fost deportati, arestati si ulterior executati. Acest eveniment este in general privit ca inceputul genocidului armean, numit si "Holocaustul dinaintea Holocaustului". In urmatorii ani, aproximativ peste un milion si jumatate de armeni au fost fie masacrati, fie deportati din fostul Imperiu Otoman. Umbrita de Primul Razboi mondial, o mare parte din lume nu era constienta de tragedia care se petrecea in Turcia la acea vreme. 

 

In fiecare an, armeni din intreaga lumea marcheaza ziua de 24 aprilie ca zi de comemorare pentru victimele genocidului armean din 1915. Aceasta tragedie a marcat puternic istoria poporului armean si daca iti doresti sa afli mai multe despre perioada respectiva iti punem la dispozitie cateva carti care consideram ca merita atentia ta. 

 

Afla mai multe despre Genocidul Armean din cartile publicate de Meteor Publishing 

Maria Angels Anglada, Levon Harutiunian si Michael Hesemann sunt trei dintre autorii ale caror titluri au fost publicate de Meteor Publishing si vorbesc despre prima experienta genocidara a secolului XX. 

 

Daca Maria Angels Anglada tese o poveste tulburatoare vazuta prin ochii unui adolescent in cartea Insemnarile lui Aram, Michael Hesemann aduce in Genocidul impotriva armenilor o serie de documente inedite din arhiva secreta a Vaticanului, iar Levon Harutiunian se dovedeste un excelent memorialist. 

 

Levon Harutiunian petrecut 11 ani in sistemul lagarelor sovietice intre aprilie 1945 si aprilie 1956, iar paginile sale stau marturie pentru nenumarate destine curmate de regimul comunist. Dupa cei 11 ani in care a trecut prin experiente greu de indurat, acesta a scapat cu viata si in 1956 a revenit in Republica Populara Romana. Dupa '90 acesta a lasat intr-o scrisoare catre Bedros Horasangian, scriitor si eseist roman de origine armeana, marturiile cutremuratoare ale perioadei respective si astfel a luat viata cartea sa cu numele Siberia dus-intors. Autorul nu mai este printre noi, insa cartea sa continua sa atraga publicul cititor.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!