Preparate de post...putin altfel de Elisabeta Iorga, Marius Iorga, Emilia Deliu
Posturile sunt incercari ale fiecaruia de a-si purifica spiritul si trupul. Zilele de post dintr-un an fiind numeroase, ideal este sa diversificam meniul zilnic, tinand seama de alimentele permise de randuieli. Cati dintre noi n-am vrea sa tinem un post suficient de simplu incat sa nu ne indepartam de la traditia religioasa, dar si suficient de variat incat sa avem grija de sanatatea noastra?
Postul crestin ortodox este mai strict decat cel catolic, dar exista si zile in care se acorda "dezlegare" la peste, iar fructele de mare sunt alimente permise in Grecia crestin ortodoxa, de pilda, in multe zile din timpul postului.
Dorindu-si sa va inspire pentru a tine un post usor si folositor, autorii va propun o serie de preparate... putin altfel: retete diferite de cele obisnuite, pe baza unor ingrediente variate, dar accesibile si usor de preparat. Cartea contine aperitive, salate, supe, ciorbe, feluri principale si deserturi, dar si doua capitole cu preparate din fructe de mare si din peste, precum si sugestii de meniuri.