// Evenimente

Editura Meteor Press va asteapta la Bookfest 2013, 29 mai-2 iunie 

 

Goebbels sau cum se face propaganda politică

 

Presa scrisă, radioul, cinematografia sau megafonul, extraordinarele demonstrații de masă au fost mânuite uluitor de propagandistul de geniu Joseph Goebbels. Fără el, mișcarea nazistă nu ar fi dobândit niciodată influența pe care a avut-o în Germania în perioada crucială a anilor 1932-1933. Fără el, dictaturile ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial  nu ar fi durat decenii.

Editura Meteor Press lansează sambata, 1 iunie 2013 la ora 12.30 în cadrul Bookfest (stand propriu) pentru prima dată în limba română biografia maestrului propagandei naziste, Dr. Joseph Goebbels.

Prezintă:

Adrian Cioroianu, decanul Facultății de Istorie din cadrul Universității București

Ion M. Ioniță, Redactor-șef revista Historia

Bedros Horasangian, Scriitor

 

Autorii, Roger Arnold Manvell și Heinrich Fraenkel, cunoscuți drept cei mai buni biografi ai capilor celui de-al Treilea Reich, Göring, Goebbels și Himmler, au strâns documente și mărturii de-a lungul mai multor ani pentru a le compila într-un volum uluitor pe care Meteor Press îl prezintă astăzi publicului român în traducerea domnului Dan Criste.

Joseph Goebbels a fost poate cel mai periculos și cel mai inteligent membru al ierarhiei naziste, chiar prin comparație cu Hitler însuși. Fără simțul pentru propagandă și organizare al lui Goebbels, nu se știe dacă Führerul ar mai fi ajuns vreodată la putere.

            Înțelegerea practică, intuitivă de către Goebbels a instrumentelor „instrucției publice” l-a ajutat pe Hitler să-și făurească și să-și păstreze puterea dictatorială. În calitate de fondator al Camerei de Cultură a Reichului, gauleiter al Berlinului și arhitect al complexei mașinării de propagandă totalitară modernă, Goebbels poate fi considerat unul dintre personajele cele mai diabolice și mai sinistre ale secolului al XX-lea.

            Doctor Goebbels urmărește traiectoria întregii sale cariere, înfățișându-l la apogeul puterii, ca maestru al oratoriei, creator strălucit și cinic al unor spectacole grandioase și administrator lipsit de scrupule. Ne este arătat de asemenea omul aflat la capătul vieții, în buncărul din Berlin, cel mai devotat dintre acoliții Führerului, săvârșind ultimul gest propagandistic de care era în stare: sacrificiul vieții sale, a soției și a celor șase copii ai săi.

 

Roger Arnold Manvell (10 oct. 1909 – 30 nov. 1987) a fost primul director al Academiei Britanice de Film (post ocupat timp de un deceniu), autor  și coautor de cărți (împreună cu Heinrich Fraenkel) despre Germania nazistă, printre care biografiile lui Adolf Hitler, Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels și Hermann Göring. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a lucrat în Ministerul Informațiilor, creând filme de propagandă pentru Guvernul Marii Britanii. În cariera sa a susținut conferințe în 40 de țări de pe 3 continente (America, Europa și Orientul Mijlociu), devenind bine cunoscut și ca scenograf și realizator de emisiuni de televiziune. În 1982 a fost numit profesor universitar.

Heinrich Fraenkel (28 sept. 1897 – mai 1986) s-a născut în Lissa, Polonia, pe atunci aparținând provinciei Posen din Germania (actualmente Leszno). A emigrat din Germania nazistă și a trăit în Marea Britanie. A fost un autor de cărți și scenarii, cel mai bine cunoscut pentru biografiile unor personalități naziste.

Dintre cărțile scrise împreună de Roger Manvell și Heinrich Fraenkel, la editura Meditații a apărut Heinrich Himmler și este în pregătire Göring.

În colecția ISTORIE a editurii Meteor Press a mai apărut „Hitler. Biografia” de Ian Kershaw

 .: Cosul meu
shopping_cart

Aveti 0 carti in cos, in valoare de 0 RON.

 .: Newsletter

Oferta Biblioteca

PARTENERI

Facebook Twitter LinkedIn